Program


Ébren álmodik a magyar

Ébren álmodik a magyar

Dóczy Péter: Ébren álmodik a magyar
vásári komédia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 12. péntek, 19:00

Zrínyi föltámadása ?

Szigetvár polgárai az évforduló napját készülnek megünnepelni.

A téma kézenfekvő: Zrínyi Miklóst, a törökverő hőst, a keresztény hitéhez hűen élő embert kell megidézni, az ő alakját, eszményeit példaként állítani. Az a kérdés, hogy mivel kell megküzdenie egy Hérosznak, az istenek és emberek vertikális tengelyére feszülő hiteles, őszinte lénynek? Önmagával - a világgal, avagy egy közösség szellemével, akaratával és közönyével?

Mindezt hogyan? Adott egy kisváros néhány kulcsfigurája, akik bármely városban bármely időben élhettek volna, élhetnek ma is.

Előadásunkban a hős Zrínyi dédunokájának, a költőnek, Szigeti veszedelem című művét dolgozzuk fel, érthetőbbé téve a mai ember számára azt a kort és erkölcsi rendszert.

Egyszerű emberek egyszerű gondolatokkal, mindennapi problémákkal, akiknek a szürke hétköznapok során szintén minduntalan döntéseket kell hozniuk, akárcsak a nagy elődnek, a szigetvári hősnek. 450 évvel a nagy történelmi esemény után hová jutottunk, mit tartunk erkölcsi értéknek, mennyiben változott meg világnézetünk, életszemléletünk, szükségünk van-e hősökre, egyáltalán felismerjük-e hétköznapi hőseinket?

Ezekre és még sok más kérdésre próbálunk választ találni az előadás folyamán, hol komolyan, hol humorral átszőve, dallal, tánccal, őszinte hittel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!